Hajnal Peter

Minden, amit a GREENBOX fotózásról tudni érdemes, de eddig nem merted megkérdezni…

Szeretnél rénszarvason ülni? Vagy jegesmedvét simogatni? Esetleg hallgatni, ahogy a Mikulás mesél? Ehhez nem kell a sarkkörön túlra utazni, mi percek alatt megteremtjük az illúziót a greenbox fotózás segítségével, is ki is nyomtatjuk pillanatok alatt. A lehetőségek végtelenek, és ügyfeleid/vendégeid garantáltan olyan emlékkel távoznak a rendezvényről, ami felejthetetlenné teszi az élményt.

A greenbox fotózás lényege, hogy a modellt egy homogén zöld háttér előtt fotózzuk. A fotóalanyt ezután utómunkával az egyszínű homogén háttérből kiemelve a számítógépen egy előre kitalált „képi világba” helyezzük. A technikát blueboxnak is nevezik, illetve az angol „greenscreen photography” is elterjedt, amely a fotózáshoz használt homogén háttér színére utal.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy felállítunk egy mobil stúdiót a kivánt helyen (pl. a rendezvényeden), majd a vendégeket “csináljon úgy, mintha…” pozícióban lefotózzuk, és grafikai szerkesztőprogrammal a lefotózott alakot rátesszük a háttérre. Természetesen ahhoz, hogy ez működjön, a megfelelő előkészületek szükségesek.

Ha már eleget olvastál, KATTINTS IDE A GYORS AJÁNLATKÉRÉSHEZ >>

Válassz képet!

Válasszuk ki a megfelelő alapanyagot, vagyis azt a képet, ami megteremti a kívánt miliőt. A téma gyakorlatilag bármi lehet, ami fontos, hogy passzoljon a rendezvényed hangulatához, temaitikájához. Természetesen mi az 123RF kollekciójából  válogatunk. Figyelj oda arra, hogy alkalmas legyen egy-egy személy, vagy több ember, kisebb csoport elhelyezésére is: ügyelni kell a megvilágításra és a perspektívára is. Ha pedig nincs ötleted, mi levesszük ezt a terhet a vállaldról és mindent előkészítünk. Képet válogatunk és a grafikai munkát is elintézzük.

 greenbox fotozas 1
Mi az 123RF.com oldalról válogatjuk a képeket

Kezdjük modellezéssel

Mielőtt véglegesítjük, minden esetben lemodellezzük egy képszerkesztő szoftverrel (pl. Photoshop), hogy egész biztos hihetően el tudjuk-e helyezni az alakot a fotón. Erre azért van szükség, mert a rendezvényen nincs arra idő, hogy kísérletezzünk.

  greenbox fotozas 2
Lemodelleztük, hogy biztos működjön

Ügyelj a részletekre: a világítás a kulcs

A kép hihetőségét növelendő, fontos odafigyelni, hogy a világítás passzoljon az eredeti fotó fényviszonyaihoz. Mi ezt műtermi vakukkal és boxszal/ernyővel szoktuk megoldani, az arányokat pedig alapképhez igazítjuk. Természetesen több képet készítünk, hogy nagy biztonsággal ki tudjuk választani az optimális képet – ez kiváltképp izgő-mozgó gyerekeknél fontos.

 greenbox fotozas 3
Dolgozik a csapat

Építsük össze

Habár a Photosop fogások viszonylag könnyen elsajátíthatók, azért egy nagyobb rendezvényen fontos, ha kipróbált grafikus rakja össze a végleges képet. A helyszínen néhány perc van csak erre, hiszen a vendégek szeretnék minél hamarabb megkapni a kinyomtatott fotót. A nyomtatáshoz gyors, jó minőségú nyomtatóra és persze megfelelő fotópapírra is szükség lesz.

 greenbox fotozas 4
A grafikus ráilleszti a fotót a háttérre

De miért is jó a greenbox fotózás?

  greenbox fotozas 5
A bátrabbak megsimogatják a jegesmedvét 🙂

Azon túl, hogy az emberek többségének tetszik az, hogy egy kis trükkel meghökkentő szituációkba helyezzük őket, nem feledjük el, hogy egy örök életre szóló emléket adunk ajándékba nekik. Ezt természetesen céllal tesszük: ha jól csinálod, növeli a céged vagy szolgáltatásod iránti lojalitást az ügyfeleidben. Ezért soha ne felejtsd el még egy módon erre ráerősíteni: a céged vagy márkád logóját feltétlenül tedd rá minden képre!

  greenbox fotozas 6
A rénszarvasszán-túra pihenője…
  greenbox fotozas 7

Melyik gyerek nem hallgatná szívesen a Mikulást mesélni?

Szeretnél rendezvényedre egy profi fotós csapatot? Kérd ajánlatunkat ide kattintva, vagy hívj a +36 20 38 69 269-es számon.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük