Kiszorítják az okostelefonok a fényképezőgépeket

Mindössze a digitális fényképezés piacának 3 százaléka jut a fényképezőgépeknek. A piac átalakulása globális trend, az okostelefonok kamerái folyamatosan fejlődnek, így egyre inkább átveszik a belépő szintű, kompakt fényképezőgépek helyét, sőt a magasabb árfekvésű, középső tudástartományban szereplő gépek (bridge kompaktok) piaci tortájából is részesednek – olvasható a közleményben.

Az okostelefonok 2016-ban voltaképp valamennyi megapixel-tartományt uralják: a cserélhető lencsés készülékek használata 12 megapixelen és afölött jellemző. Mindazonáltal a belépő szintű kompaktok a 12-14 megapixeles szenzortartományban fel tudják venni a versenyt az okostelefonokkal, ezen a téren tehát még az okostelefonoknak kell fejlődniük. A magas árkategóriájú tükörreflexes gépek 14 megapixel felett mindössze 8 százalékos piaci részesedést tudhatnak magukénak.

„Mi a GfK-nál úgy gondoljuk, hogy a fotópiac a jövőben tovább fog csökkenni, bár a visszaesés üteme éves szinten 25-30 százalékra fog mérséklődni” – mondta Sztupár Andrea, a Gfk Point of Sales vezetője. „Ugyanakkor az okostelefonok piaca – köszönhetően a középső és felső ártartományban kínált telefonoknak – még mindig az enyhe növekedési fázisban van, ami szintén azt vetíti előre, hogy a fényképezők súlya a digitális képek piacán tovább fog csökkeni” – véli a szakember.

(forrás: Kreatív Online)

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük