ESY-006645616 - © - Wavebreak Media © Wavebreak Media

Készíts saját kisfilmet stock videók használatával

Egy 2017 nyarán publikált 1000 fő válaszait tartalmazó kutatás eredményei alapján az emberek 64%-a döntött a vásárlás mellett, miután megnéztek az adott termékről, szolgáltatásról szóló videót a Facebookon. Ennél több érv nem szükséges a videós tartalmak készítése mellett. Az alábbiakban arról olvashatsz hogyan érdemes stock videós tartalmakkal feldobni a kisfilmedet.

Miért lesz szükséged stock-ra?

Ha egy videó készítésén dolgozol, eljöhet az a pillanat, amikor rájössz, hogy hiányzik valami. Lehet az egy bejátszás a naplementéről, néhány hangeffektus vagy egy animáció, ami nélkül nem tudod befejezni a kisfilmed. Ha egy ilyen helyzetbe kerülsz, arra is rájössz, hogy már nincs időd, pénzed, energiád, hogy felvegyél egy naplementét vagy elkészíts egy saját hangeffektet, így a legjobb, amit tehetsz, ha elkezdesz előre elkészített tartalmakban gondolkozni.

Az is előfordulhat, hogy nincsenek saját felvételeid, de mindenképpen szeretnéd a kommunikációs tevékenységedet videós anyaggal is bővíteni, hiszen költséghatékonyan és azonnal el tudod juttatni egy videó segítségével azt az üzenetet az ügyfeleid felé, amit szeretnél.

Fontos, hogy leszögezzük: attól, hogy valamit „stock”-nak hívnak, nem kell unalmasnak, elcsépeltnek, agyonhasználtnak és silány minőségűnek lennie. Ez egy rossz sztereotípia, ami az ingyenes tartalmak miatt terjedt el. A legkiválóbb szakemberek készítik a stock tartalmakat, így magas minőségű és jól felhasználható anyagok közül választhatunk. De lássuk, hogyan érdemes nekilátni:

     1. Történet kitalálása

A videó elkészítésnek első és legfontosabb lépése egy olyan koncepció kidolgozása, amelyet egyszerű megvalósítani, mégis képes átadni azt az üzenetet a célcsoportunknak, amit szeretnénk. A koncepciónak többnek kell lennie annál, hogy “van egy új szolgáltatásom és jó lesz neked, ha megrendeled”. Figyelemfelkeltőnek és szórakoztatónak kell lennie, hogy megfogja a nézőt és cselekvésre ösztönözze.

Mindenekelőtt a koncepció kidolgozásával érdemes kezdeni. Fontos, hogy rövid, azaz 30-60 mp között legyen, így tudod magadnak is garantálni, hogy egyszerűen és határozottan add át azt az egy üzenetet, amit szeretnél. Ha kitaláltad a koncepciót, akkor írd meg a scriptet, ami másodpercről másodpercre tartalmazza, hogy mi lesz a filmben és egészítsd ki egy rövid, tömör mondattal is, amit mindenképpen meg szeretnél jeleníteni.

     2. Válaszd ki a megfelelő stock videókat

Ha meg van a koncepció és a script, következik az egyik legizgalmasabb része a videó készítésnek, a megfelelő vágóképek kiválasztása. A GLIX oldalán több millió tartalom között kereshetsz kulcsszóra, hosszra, sebességre szűrve. Fontos, hogy ellenőrizd a kiválasztott videók licence jogát, hogy biztos felhasználhasd arra a célra, amire szeretnéd. A legtöbb tartalom Royalty Free licenccel rendelkezik, amit bármire felhasználhatsz, korlátlanul.

     3. Hangfelvétel, zene

Amennyiben a kisfilmed megkívánja, készíts hangfelvételt, amelyhez elegendő lehet egy jó minőségű mikrofon. Fontos, hogy előre leteszteld és kiválaszd a megfelelő hangfelvételre alkalmas programot. Ha megvagy a felvétellel, mentsd le és töltsd be a videó szerkesztőbe, amit használni szeretnél.

Érdemes előre kiválasztani azt a zenét, amit szeretnél aláfestésként használni a kisfilmed alatt. Ha meg van a zene neked is könnyebb lesz vágni, hiszen annak az ütemére váltogatod a képeket.

    4. Vágás

Miután minden nyersanyag a rendelkezésedre áll, akkor jön a végső fázis, maga a film elkészítése. Fontos, hogy az előre megírt scriptet kövesd, hogy valóban átadd azt az üzenetet a nézőknek, amit az elején kitűztél. A zene ritmusát kövesd, de ne a hang domináljon, hiszen tudod, hogy például a Facebook-on a közönség nagy része hang nélkül nézi meg a videókat.

    5. Publikálás

Érdemes néhány ismerősöd véleményét kikérni az elkészült filmről, hogy lásd valóban átmegy-e az az üzenet, amit szeretnél közvetíteni. Ezt követően publikálhatod valamennyi social media csatornádon, a weboldaladon, a blogodon, hogy minél többen találkozzanak a filmeddel.

Ha egyedül nem mersz nekivágni, vagy kérdésed van, kollégánk 24 órában állnak rendelkezésedre, keress minket bátran: +36 30 844 0761, hello@glix.hu.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük