ÚTKÖZBEN 2017 – Beszélgetés Bácsi Róbert László fotográfussal a Mai Manó Házban

Képekkel kísért életpálya-beszélgetés

A Mai Manó Ház két éve futó beszélgetés-sorozatának célja, hogy a nézőkhöz közel hozza a mai fotósok középnemzedékét. Olyan, már ismert, még fiatal alkotókat kérdezünk, akik sikeresen indították pályájukat, munkásságukat izgalmas kiállítások és szakmai elismerések jellemzik. Beszélgetéseinken szó esik a kezdeti vágyakról, motivációkról, személyes, nagy témákról, sikerről, inspirációról, fotótörténeti és kortárs kedvencekről. Közben minden, amit érintünk képekben, meg is mutatunk és a fotókban gazdag esteken a jövőt érintő elképzelésekről is szó esik.

2017. október 26. csütörtök 17.30
Vendég: Bácsi Róbert László
A beszélgetést vezeti: Winkler Nóra

Főképp a dokumentarista fotográfia érdekel, illetve a portré- és a társadalomábrázolás áll legközelebb hozzám. Szívesen fényképezem a különböző országok kultúráját az ott élő emberek életét, ezért igyekszem sokat utazni, hogy újabb és újabb riportokat tudjak készíteni. Így a fotózás és az utazás az évek alatt teljesen összekapcsolódott számomra. Évekkel ezelőtt jártam Észak Indiában, a Himalájában az ottani buddhizmust fényképeztem így nagyon közel kerültem az emberekhez és a vallásukhoz. Hat éve elkezdtem egy nagyobb fotósorozatot a Hegyi-Karabah tartományról és Trasznyisztriáról. Célom, hogy még több ilyen autonóm területre eljussak és fényképezni tudjam az ottani életet és a nehézségeket amivel az embereknek szembe kell néznie. 2010-ben két kolégámmal létrehoztuk a Pictorial Collective fotográfusokból álló csoportot. Létrejöttét az motiválta, hogy olyan fotográfiai közösség alakuljon, amelyben a tagok egymástól függetlenül, de egymást inspirálva dolgozhatnak. Fontos számunkra a mindennapi helyzetek, különféle problémák bemutatása egyéni véleménnyel és látásmóddal.
A természet szeretete nagyon közel áll hozzám. Sokat túrázom és évek óta rendszeresen sziklát mászom. Régóta tervezem, hogy egy  olyan fotó sorozatot készítsek amiben a sziklamászás is fontos szerepet kap.

 

Fotó: Bácsi Róbert László (részlet a Zanskar című sorozatból, 2007.)

Forrás: Mai Manó Ház honlapja

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük