LÁTKÉP – Az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017 – Kiállítás A Capában

A Varsóban 2017 nyarán nagy sikert aratott, most a Capa Központban újrarendezett kiállítás a hazai fotográfiának az elmúlt félévszázadra vonatkozó részét tekinti kiindulásnak.

Látkép erre a törzsanyagra építve igyekszik árnyalni és bővíteni az ismereteket az elmúlt öt évtized  magyar fotográfiájáról a  meghatározó alkotók és alkotások bemutatásán keresztül, a korszakos jelentőségű Műhely’67 című kiállítástól kezdve egészen a jelen magyar fotóművészetéig. A kiállítás ugyan laza kronologikus rendre épül, de teret nyújt a vizsgált időszakban uralkodó különféle fotográfiai eljárásokban és szemléletmódokban végbement változásoknak is. A tárlat ennek köszönhetően villantja fel a képzőművészeti fotóhasználat útjait és a dokumentarista tendenciákat is, a köztük húzódó kapcsolatokat, metszés- és csomópontokat, valamint a köztük lévő átjárás lehetőségeit.

Látkép által felrajzolt fotótörténeti vázlat így igyekszik azt is bizonyítani, hogy a nemzetközileg elismert magyar származású fotósnemzedék örököseinek a nagy  elődökhöz hasonlóan megvan a helye a fotográfia nemzetközi történetében.

A kiállítás kurátorai: Csizek Gabriella, Balázs Kata

Megnyitó: 2017. október 7., szombat, 18 óra
A kiállítás megtekinthető:
2017. október 8. – november 19.
minden nap 11 és 19 óra között.

Forrás: Capa Központ

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük