Az Adobe elismerte, hogy a Lightroom túl lassú – prioritást kap a szoftver felgyorsítása

Ha fotósként frusztrál, hogy a Lightroom igen lassan fut (még izmos hardveren is) ne aggódj, nem vagy egyedül! Mégha ez nem is boldogít, tömegek panaszkodtak a szoftver lomhaságára, de van remény, hogy belátható időn belül ez megváltozzon! A szofveróriás egy ritka őszinte pillanatában elismerte, hogy a zászlóshajó teljesítménye küzd a kihívásokkal és hogy a problémák orvoslása abszolút prioritást élvez.

Egy a Lightroom teljesítményét  taglaó blog posztban  az Adobe termékmenedzsere, bizonyos Tom Hogarty ír arról, hogy a céget nem hagyja hidegen a fotószerkesztő progam sebességgel összefüggő problémái. Hogary szerint a szoftverfejlesztő cég kíváncsi a nép hangjára, azaz hogy ki mit gondol és miben gyorsulhatna a Lightroom.

„Az elmúlt években számos fejlesztést hajtottunk végre a jobb teljesítmény érdekében, de tisztában vagyunk azzal, hogy még sok teendőnk van, hogy az elvárásoknak megfeleljünk. Amennyiben felhasználóink szívesen  adnak visszajelzést a leginkább problémás területekről, szívesen vesszük, ha kitöltik a kérdőivünket.”

kérdőívben az Adobe összegyűjt minden olyan hasznos, a teljesítményre és felhasználási szokásokra vonatkozó adatot, valamint legalább 3 problémás területre kérdez rá.

A fotósok már évek óta zúgolódtak a Lightroom teljesítményével kapcsolatos problémák miatt, ezért ez a lépés pozitív és üdvözlendő az Adobe ilyen hosszú ideig tartó hallgatása után.

Forrás: Adobe.com és Petapixel.com

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük